Rengaspalvelut

Renkaiden asennus, tasapainotus ja korjaus

Renkaisiin ja vanteisiin liittyvät palvelut Vianorilla

Vianorista saat kaikki rengasalan palvelut, kuten asennukset, tasapainotukset ja korjaukset kaikkiin renkaisiin. Rengaskorjauksia lukuun ottamatta kaikki renkaisiin ja vanteisiin liittyvät palvelut voi varata Vianorin verkkokaupasta. Useimmissa Vianoreissa hoidetaan myös autohuoltopalvelut, raskaan kaluston nastoitustyöt, suolavesitäytöt ja saippaukset.

Renkaiden tasapainotus

Mikäli renkaat ovat epätasapainossa, ne saattavat kulua epätasaisesti ja ennen aikojaan. Epätasapainosta voi aiheutua myös kuljettajaa väsyttävää tärinää ja se voi kuluttaa liikaa auton jousitusta. Siksi renkaat tulisikin tasapainottaa uusina ja jokaisen korjauksen jälkeen. Renkaiden tasapainotus kannattaa myös tarkistaa aina, kun ajon aikana on havaittavissa tärinää.

Renkaiden korjaus

Rikkoutuneet renkaat kannattaa aina korjauttaa ammattilaisella, sillä korjauksen yhteydessä rengas tarkistetaan perusteellisesti ja reiät paikataan mahdollisuuksien mukaan. Rengasta ei myöskään kannata alkaa asentaa vanteelle itse, vaan kyseinen askare olisi hyvä jättää sitä työkseen tekeville. Heillä on käytössään asianmukaiset välineet ja ammattitaito.

Taitamaton tee-se-itse-korjaaja saattaa asennuspuuhissa vahingoittaa niin rengasta, vannetta kuin itseään. Vianorin henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa renkaisiin liittyvissä huolissa. Tule käymään, niin laitetaan pyörät pyörimään.

Oikeilla valinnoilla voit vaikuttaa renkaiden käyttöikään

Huolehtimalla siitä, että autosi renkaissa on oikeat rengaspaineet ehkäiset renkaiden epätasaista kulumista. Väärät rengaspaineet myös vaikuttavat auton ajettavuuteen. Renkaiden paikkoja kannattaa vaihtaa tasaisin väliajoin (5000-10 000 kilometrin välein), sillä etu- ja takarenkaat kuluvat eri tahtiin. Renkaat tulee kuitenkin asentaa merkityn pyörimissuunnan mukaisesti, jotta ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla kaikissa olosuhteissa. Jos auton rengaskokoa muutetaan, on myös vanne valittava huolellisesti. Pulttijaon lisäksi vanteen leveyden ja etenkin vanteen keskiöleveyden on oltava oikea. Leveä vanne lisää renkaan jäykkyyttä ja vähentää renkaan muodonmuutoksia kaarreajossa. Vanne ei kuitenkaan saa ylittää renkaan koon sallimaan hyväksyttyä vanneleveyttä.

Äkkijarrutukset ja sivuluisut lyhentävät erityisesti nastarenkaiden käyttöikää, eli tasainen ja rauhallinen ajotyyli säästää renkaita turhalta rasitukselta. Mieltä askarruttavia rengas- ja vannekysymyksiä kannattaa kysyä asiantuntevalta Vianorin henkilökunnalta. Apu on lähellä.

Rengashotelli

Rengashotelli palveluksessasi

Vianorissa voit säilyttää renkaasi tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Säilytyksen lisäksi rengashotelli tarjoaa renkaiden vaihdon sekä kuntotarkastuksen ja ottaa tarvittaessa yhteyttä uusien hankkimisen tullessa ajankohtaiseksi.

Rengashotellissa voit halutessasi tarkistuttaa ilmanpaineet, jotka renkaanvaihdon yhteydessä onkin olennaista huomioida. Rengaspaineet säädetään tarvittaessa ohjearvojen mukaisiksi. Myös renkaiden puhdistus ja pesu kuuluvat rengashotellin palveluihin. Lisäksi rengashotellissa hoituvat helposti myös tasapainotus ja painot (veloitetaan erikseen).

Mainostoimisto: Bad Pixel Oy